Zonnestroom

Een van de meest voorkomende manieren om uw voordeel te doen met de opgewekte zonne-energie die u niet gebruikt, is door te salderen.

Een van de meest voorkomende manieren om je voordeel te doen met je de opgewekte zonne-energie die je niet gebruikt, is door te salderen. Je energieleverancier rekent uit hoeveel energie je gebruikt hebt en verrekent dat vervolgens met de stroom die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Je energierekening kan op deze manier dus lager uitvallen. Op deze manier kun je verdienen aan je zonnedak.

Investeren in zonne-energie is altijd een goed idee. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder afhankelijk bent van je energieleverancier omdat je met je zonnepanelen je eigen stroom opwekt. De stroom die je niet gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Daar ontvang je een vergoeding voor. Ook verhogen zonnepanelen op je dak de waarde van je woning, De meest belangrijke reden voor het kopen van zonnepanelen en het investeren in zonne-energie, is dat je energierekening naar beneden gaat. Als je kiest voor zonnepanelen van TopGrid is het wel noodzakelijk dat je dak geschikt is en dat je eigenaar of mede- eigenaar van je dak bent. Weten of zonnepanelen bij jou passen?

Tot 2023 zal er niets veranderen aan het salderen en terugleveren van energie en aan de vergoeding die je daarvoor ontvangt. Mocht je dus overwegen om zonnepanelen te kopen, dan is nu een goed moment. Want de energie die opgewekt wordt door je zonnedak, bespaar je op je energierekening. Je ontvangt ook nog steeds een vergoeding van je energieleverancier wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt.

Na 2023 blijft de salderingsregeling bestaan, maar zal deze stapsgewijs (met 11% per jaar) worden afgebouwd. Dit komt onder andere omdat steeds meer mensen gebruik maken van zonne-energie. De afbouwperiode van de huidige salderingsregeling loopt tot 2031. Na 2031 zal er geen sprake zijn van een vergoeding op je teruggeleverde stroom vanuit de rijksoverheid. Dat betekent dat je na 2023 jaarlijks een kleiner bedrag terug zal krijgen voor je teruggeleverde zonnestroom. Je kunt je panelen nog steeds terugverdienen, waardoor een zonnedak nog steeds een aantrekkelijke investering blijft.

Overweeg je binnenkort zonnepanelen te kopen? Dan letten wij er bij het maken van onze berekening op dat je terugverdientijd minder is dan 10 jaar. Op deze manier blijft investeren in zonne-energie voor jou rendabel. We nemen in onze berekening ook de veranderingen en de afbouw van de salderingsregeling mee. Na 2031 ontvang je het kale energietarief voor je teruggeleverde stroom, we verwachten dat dit in 2032 gemiddeld 9 cent per teruggeleverde kWh is.

Een ander voordeel van een zonnedak is dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn de energiekosten voor de volgende bewoner namelijk lager. Ook verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning, omdat je gebruik maakt van groene stroom.

Wanneer je een zonnesysteem aanschaft, kun je als particulier de btw (21%) terugvragen bij De Belastingdienst. Wij regelen dit voor je door samen te werken met De Centrale BTW Teruggave.

Waarom krijg je de zonnepanelen btw terug?

Door een zonnesysteem aan te schaffen, ga je zelf energie opwekken. Omdat je de overtollige energie die je niet gebruikt teruglevert aan het net, word je een ondernemer. Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer btw van een aanschaf voor je onderneming, je zonnepanelen dus, mag aftrekken van de btw die jij afdraagt over het product. Dat product is in dit geval de zonnestroom die je weer ‘verkoopt’ aan je energiemaatschappij.

Het forfait bedrag

Om je te helpen bij de aangifte van je omzetbelasting heeft de belastingdienst zogenoemde forfaits opgesteld. Deze forfaits zijn gebaseerd op de stroomproductie van je zonnedak. Op basis hiervan heeft de belastingdienst berekend hoeveel btw je zou gaan afdragen over de stroom die je verkoopt aan je energiemaatschappij. De belastingdienst heeft dit gedaan voor systemen tot en met 10.000 Wattpiek. Produceer je meer dan 10.000 Wattpiek? Dan wordt er een aparte berekening gemaakt om het bedrag te bepalen.

Je energierekening gaat omlaag

Op een zonnige dag wekken je panelen constant energie op. Wanneer je de wasmachine aanzet, gebruikt de wasmachine de stroom van je panelen direct. Je ‘koopt’ op dat moment geen stroom, waardoor je minder afhankelijk bent van je energiemaatschappij.

Zonnestroom is milieuvriendelijk

De zon is een natuurlijke bron van energie. Wanneer je zonnepanelen koopt, weet je dus zeker dat de stroom die je opwekt echt groen is. Groene energie is duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. Door het kopen van zonnepanelen draag je dus bij aan een beter klimaat.

het team

Over

Locatie

Honderdland 516 
2676 LV Maasdijk

Openingstijden

09.00 – 17.00 
Maandag – Vrijdag

Contact

Email: info@top-grid.nl

Algemeen

Kvk: 73453595
Btw-nr: NL002295045B42